Reklama
  • Poniedziałek, 29 lipca 2013 (10:05)

    Składniki na 4 porcje: 1 szklanka ryżu, 1 szklanka pęczaku (grubej kaszy jęczmiennej), ok. 800 ml bulionu, 1 mała cukinia, 4–6 pomidorków, 1 mała cebulka, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki masła, sól, biały pieprz, mięta albo bazylia do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 12 lipca 2013 (15:06)

    Składniki: filet z piersi kurczaka, 2 jajka, 2 ząbki czosnku , 2 łyżki mąki ziemniaczanej , 2 łyżki majonezu, 4 łyżki startego żółtego sera, 5 pieczarek, olej, por, sól, pieprz, uniwersalna przyprawa do potraw, pół pęczka natki, olej

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 12 lipca 2013 (13:49)

    Składniki: torebka ryżu, strąk czerwonej papryki, 2 marchewki, pół puszki groszku zielonego konserwowego, cebula , pół brokuła, 3 kiełbaski wiedeńskie, sól, pieprz, kurkuma, tymianek, olej

    Czytaj więcej Komentarzy:1
  • Piątek, 12 lipca 2013 (13:48)

    Składniki: 2 młode marchewki, 1 szkl. zielonego groszku, 20 dag fasolki szapragowej. Dodatkowo: 2 surowe kiełbaski, 50 dag młodych ziemniaków, 2 i 1/2 szkl. bulionu warzywnego (z kostki), 2 łyżki oleju, sól, pieprz, 2 łyżki posiekanej natki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 9 lipca 2013 (08:34)

    Składniki: 4 jajka, 1/2 kostki masła, olej, 3 łyżki bułki tartej , 8 młodych marchewek, 2 kalarepki, po 1/2 brokuła i kalafiora, 80 dag ziemniaków, sól, pieprz, łyżka posiekanego koperku do dekoracji. Przygotowanie: Brokuł i kalafiora podziel na mniejsze różyczki i ugotuj. Ziemniaki obierz i gotuj 20 minut w posolonej wodzie. Marchewkę i kalarepki obierz, pokrój na kawałki i ugotuj do miękkości w posolonej wodzie.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 25 czerwca 2013 (08:20)

    Składniki na 8 porcji: • 8 placków tortilla • 2 piersi kurczaka • po 1 papryce żółtej, czerwonej, zielonej • 1 puszka kukurydzy • 1 puszka czerwonej fasoli • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 2 łyżki ostrej papryki • 1 łyżka przyprawy do gyrosa • pół łyżeczki pieprzu cayenne • sól • pieprz • 10 łyżek oliwy • kilka liści sałaty • sos tzatziki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 11 czerwca 2013 (13:10)

    Składniki: • 4 młode, dość duże ziemniaki • 10 dag korniszonów • 1 duża cebula • 2 dojrzałe pomidory • 10 dag szynki (4 plasterki) • 20 dag jogurtu naturalnego • bazylia • tymianek • sól

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 10 czerwca 2013 (15:03)

    Składniki: 20 dag boczku, 50 dag mięsa mielonego, 50 dag małych ziemniaków, jajko, szczypiorek, pół szklanki bułki tartej, sól , pieprz, olej, cukinia, kilka koktajlowych pomidorków, jogurt

    Czytaj więcej Komentarzy:1
  • Poniedziałek, 10 czerwca 2013 (13:53)

    Składniki: • 2 średnie kaszanki • 2 kwaśne jabłka • 1 duża cebula • majeranek • sól • pieprz • olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 3 czerwca 2013 (12:00)

    Składniki na 4 porcje: trzy płaty mrożonego ciasta francuskiego, 5 dag mrożonego groszku, 5-6 pędów zielonych szparagów, sól, pięć pomidorków koktajlowych, pieprz, 12 dag fileta z piersi kurczaka, łyżka oleju, 12,5 dag gęstej kwaśnej śmietany, 5 dag salami, jajko, jedno żółtko, trzy łyżki śmietany kremówki, trzy gałązki estragonu. 1. Płaty francuskiego ciasta rozmrozić w pokojowej temperaturze. Groszek przesypać do miseczki i pozostawić tak, aż rozmarznie. Szparagi opłuk

    Czytaj więcej Komentarzy:0