Reklama
  • Czwartek, 16 maja 2013 (09:33)

    Składniki: główka młodej kapusty, 2 podwójne piersi kurczaka, 8 plastrów wędzonej szynki, 4 łyżki oleju, cebula, 2 łyżki śmietany, kilka czarnych oliwek do dekoracji, kilka gałązek rozmarynu, sól, czarny pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 maja 2013 (14:31)

    Ryż na słodko przeważnie się robi z sosem owocowym, często z jabłkami. Ja zaś proponuję go w innym wydaniu – autorskim.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 maja 2013 (14:31)

    Zapiekanka, na którą zawsze mam ochotę.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 maja 2013 (14:31)

    Składniki: pół kg drobiowych wątróbek, 15 dag wędzonego boczku, 3 cebule, olej, sól, pieprz, ostra papryka.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 10 maja 2013 (14:03)

    ●60 dag ugotowanych i wystudzonych ziemniaków ●ok. 15 dag mąki ziemniaczanej ●2 jajka ●żółtko ●sól ●ewentualnie mąka pszenna (do poprawienia konsystencji ciasta) oraz tłuszcz do obsmażenia gotowych kluseczek

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 25 kwietnia 2013 (11:51)

    Składniki: brokuł 3 pomidory 2 cebule 25 dag makaronu kokardki 25 dag wędzonej szynki opakowanie fixu do dania carbonara olej

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 24 kwietnia 2013 (15:53)

    Ciekawe pomysły na przyrządzenie pysznych klusek. Porady ekspertów

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 24 kwietnia 2013 (15:51)

    Po zawinięciu farszu odłóż sajgonki na 15 minut, by nieco przeschły. Dzięki temu szybciej usmażą się na złoty kolor. Podawaj przekrojone na pół.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 24 kwietnia 2013 (15:17)

    Składniki: 80 dag tortellini z nadzieniem mięsnym, cebula, ząbek czosnku, 4 dag masła, 15 g mąki, pół szklanki mleka, 300 ml śmietany kremówki, pęczek natki, sól, biały pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 3 kwietnia 2013 (10:36)

    Robię je zwykle podczas weekendów. Bardzo szybko znikają z talerza.

    Czytaj więcej Komentarzy:0