Reklama
  • Piątek, 17 kwietnia 2015 (08:00)

    Składniki: na 4 porcje: 2 okrągłe sery pleśniowe (typu camembert), czerwona papryka, 10 dag szynki, olej do smażenia, liście sałaty i pokrojona w kostkę papryka do dekoracji. Na ciasto: 20 dag mąki, 2 jajka, 1/3 szklanki jasnego piwa, sól, pieprz mielony, świeżo posiekane zioła. Przygotowanie:

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 kwietnia 2015 (12:00)

    Składniki na 4 porcje: 60 dag wędzonki wieprzowej, 20 dag cielęciny, 10 dag boczku, 10 dag selera, 2 cebule, 2 łyżki miodu, pół szklanki białego wina, 2 łyżki przecieru pomidorowego, łyżka mąki, sól, pieprz. Na knedle: 5 średnich ziemniaków, 5 rogalików, jajko, sól, 2 łyżki mąki ziemniaczanej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 marca 2015 (12:05)

    Składniki na 4 porcje: 8 dużych ziemniaków, 3 średnie cebule, 20 dag kiełbasy, np. śląskiej lub podwawelskiej, 2 jajka, 1 szklanka mleka, gęstego jogurtu typu greckiego lub kwaśnej śmietany 18 proc., 5 dag startego żółtego sera, np. gouda, 1-2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka suszonego tymianku, 1-2 łyżki oleju, 1-2 łyżki masła, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 marca 2015 (11:05)

    ZIELONY MAKARON (porcja dla 4 osób) Ugotuj w osolonej wodzie pół opakowania pełnoziarnistego makaronu typu rurki. Odcedź i od razu wymieszaj z 4 łyżkami pesto z bazylii. Przełóż makaron na talerze, posyp każdą porcję łyżeczką sera typu parmezan. Udekoruj listkami rukoli. Od razu podawaj. RISOTTO Z PĘCZAKU I DORSZA (porcja dla 4 osób) Szklankę pęczaku opłucz i podsmaż w głębokiej patelni na łyżce oleju rzepakowego. Pokrój por w

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 20 marca 2015 (08:05)

    Składniki na 4 porcje: 4 małe pętka kiełbasy, np. śląskiej, 1 cebula, 4 pomidory, 20 dag sera żółtego, 2 łyżki masła, 1 łyżeczka majeranku, 4 ziarna ziela angielskiego, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 20 marca 2015 (08:05)

    Składniki na 5-6 porcji: 1 kg białej kiełbasy, 1 butelka jasnego piwa, 3 duże cebule, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki masła, sok z 1 cytryny, 1/2 łyżeczki cukru, sól, pieprz, 1/2 papryczki chili, olej

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 11 marca 2015 (12:05)

    Składniki na 2-3 porcje: 6 jajek, 1 średnia cebula, 1 ząbek czosnku, 30 dag brukselki, 1 łyżka startego żółtego sera, 1-2 łyżki masła, 100 ml mleka, cukier, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 11 marca 2015 (08:05)

    Składniki na 8 porcji: 10 jajek, 2/3 szklanki mleka,  3 łyżki margaryny lub masła, 5 łyżek tartej bułki, czerstwa bułka, szczypiorek, sól i pieprz do smaku, natka pietruszki, pomidory i zioła do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 10 marca 2015 (13:05)

    Składniki: 20 dag wędzonego boczku, 4 kajzerki, 10 dag kapusty kiszonej, 3 jajka, 3-4 łyżki śmietany, natka, sól, 10 dag mąki, 5 dag słoniny, olej, 1 cebula.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 5 marca 2015 (10:05)

    Składniki op. paluszków krabowych, 2-3 ugotowane ziemniaki, cebula, 2 ząbki czosnku, olej, 3 jajka, 4 tosty, łyżka posiekanej natki, curry, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0