Reklama
  • Poniedziałek, 3 sierpnia 2009 (13:39)

    Fasolka szparagowa w szynce - dla 4 osób

Smaki lata.

Zdjęcie

Fasolka szparagowa w szynce /Smacznego
Fasolka szparagowa w szynce
/Smacznego

Składniki:

- 0,5 kg zielonej fasolki szparagowej,
- 20 dag plastrów szynki wędzonej,
- 1 pęczek szczypiorku,
- 1/2 kostki masła,
- sól, pieprz

Reklama

Przygotowanie:

Fasolkę oczyścić, umyć, ugotować na półtwardo w osolonym wrzątku. Schłodzić w zimnej wodzie, aby nie straciła koloru. Część szczypiorku sparzyć krótko we wrzątku, resztę pozostawić do dekoracji. Porcje fasolki owijać w plastry szynki, związać sparzonym szczypiorkiem i smażyć na połowie masła, doprawić solą i pieprzem. Podawać z pieczywem i pozostałym masłem.
Czas przygotowania 40 min. Przepis na 4 osoby.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 200 g ryżu średnioziarnistego, 200 g mrożonego groszku, 1 jajko, 150 ml mleka, 100 g sera żółtego, np. gouda, 8 plasterków szynki długodojrzewającej, np. szwarcwaldzkiej, 25... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.