Reklama
  • Niedziela, 17 czerwca 2012 (03:24)

    Faszerowane pieczarki z wędzonym boczkiem

Składniki na 4 porcje: 15 dużych pieczarek + 3 na nadzienie, 15 dag boczku wędzonego, 3-4 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, 1 jajko, natka pietruszki, sok z 1/2 cytryny, pieprz, sól, 2 łyżki parmezanu, 2 łyżki bułki tartej.

Zdjęcie

Faszerowane pieczarki /- /©123RF/PICSEL
Faszerowane pieczarki
/- /©123RF/PICSEL

Pieczarki oczyścić, odciąć trzonki, odłożyć. 12 kapeluszy posmarować sokiem z cytryny. Boczek pokroić w kostkę. Pozostałe pieczarki razem z trzonkami i czosnkiem posiekać. Połączyć z roztrzepanym jajkiem, bułką tartą, boczkiem, parmezanem i natką pietruszki. Doprawić pieprzem i solą.

Farszem napełniać kapelusze pieczarek. Ułożyć na grillu, zapiekać ok. 20 minut.

Reklama


Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki: 1 jajko, kefir (400 ml), cukier puder, sól, 20 dag mąki, 1 łyżeczka sody spożywczej, 3 jabłka, sok z cytryny, olej rzepakowy, śmietana (36-procentowa), cynamon, dżem malinowy. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.