Reklama
  • Niedziela, 17 czerwca 2012 (03:24)

    Faszerowane pieczarki z wędzonym boczkiem

Składniki na 4 porcje: 15 dużych pieczarek + 3 na nadzienie, 15 dag boczku wędzonego, 3-4 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, 1 jajko, natka pietruszki, sok z 1/2 cytryny, pieprz, sól, 2 łyżki parmezanu, 2 łyżki bułki tartej.

Zdjęcie

Faszerowane pieczarki /- /©123RF/PICSEL
Faszerowane pieczarki
/- /©123RF/PICSEL

Pieczarki oczyścić, odciąć trzonki, odłożyć. 12 kapeluszy posmarować sokiem z cytryny. Boczek pokroić w kostkę. Pozostałe pieczarki razem z trzonkami i czosnkiem posiekać. Połączyć z roztrzepanym jajkiem, bułką tartą, boczkiem, parmezanem i natką pietruszki. Doprawić pieprzem i solą.

Farszem napełniać kapelusze pieczarek. Ułożyć na grillu, zapiekać ok. 20 minut.

Reklama


Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 40 dag zielonej fasolki szparagowej, 4 pojedyncze filety z kurczaka, 16 plasterków salami (ew. innej podsuszanej kiełbasy), 2 łyżki oleju, 250 ml bulionu drobiowego, 15... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.