Reklama
  • Piątek, 17 kwietnia 2015 (08:00)

    Grzybowa zapiekanka

Składniki: 80 dag ugotowanych ziemniaków, 4 jajka, po szklance śmietany i startego sera, 60 dag pieczarek, 20 dag kurek, cebula, masło, natka pietruszki, sól, pieprz.

Jajka wymieszaj ze śmietaną, 1/2 szkl. sera, solą i pieprzem. Brytfankę posmaruj masłem. Ułóż w niej plastry ziemniaków. Całość zalej sosem. Połowę pieczarek pokrój w kosteczkę i połącz z kawałkami cebuli. Całość podsmaż na maśle. Dodaj natkę pietruszki i resztę sera.

Masę wyłóż na ziemniaki. Na wierzchu ułóż plastry grzybów. Piecz 90 min. w temp. 180° C.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:jaja | zapiekanka

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: • pół kg wątróbki wieprzowej • 2 kwaskowe jabłka • paczka frytek • sól • pieprz • szczypta cynamonu • olej • zioła do dekoracji. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.