Reklama
  • Piątek, 17 kwietnia 2015 (08:00)

    Grzybowa zapiekanka

Składniki: 80 dag ugotowanych ziemniaków, 4 jajka, po szklance śmietany i startego sera, 60 dag pieczarek, 20 dag kurek, cebula, masło, natka pietruszki, sól, pieprz.

Jajka wymieszaj ze śmietaną, 1/2 szkl. sera, solą i pieprzem. Brytfankę posmaruj masłem. Ułóż w niej plastry ziemniaków. Całość zalej sosem. Połowę pieczarek pokrój w kosteczkę i połącz z kawałkami cebuli. Całość podsmaż na maśle. Dodaj natkę pietruszki i resztę sera.

Masę wyłóż na ziemniaki. Na wierzchu ułóż plastry grzybów. Piecz 90 min. w temp. 180° C.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:jaja | zapiekanka

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 200 g ryżu średnioziarnistego, 200 g mrożonego groszku, 1 jajko, 150 ml mleka, 100 g sera żółtego, np. gouda, 8 plasterków szynki długodojrzewającej, np. szwarcwaldzkiej, 25... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.