Reklama
  • Wtorek, 24 lutego 2015 (13:05)

    Hamburger w kajzerce

Składniki: 50 dag mielonego mięsa z indyka, jajko, 3 łyżki bułki tartej, 3 cebule, 2 ząbki czosnku, olej, 4 kajzerki, 4 plasterki żółtego sera, 4 liście sałaty, łyżka masła, po 12 plasterków pomidora i ogórka, sól , mielony kminek, pieprz.

Mięso mielone przełóż do miski. Cebulę obierz, posiekaj, dołóż do mięsa. Dodaj bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę i jajko. Dopraw solą, pieprzem oraz kminkiem.

Masę dokładnie wymieszaj. Uformuj z niej cztery okrągłe kotlety. Lekko spłaszcz je dłonią. Smaż na oleju około 10 minut. Od czasu do czasu obracaj, aby hamburgery zrumieniły się równomiernie z obu stron.

Reklama

Bułki przekrój i podpiecz w piekarniku. Obierz pozostałe 2 cebule, pokrój w plasterki i podsmaż na maśle. Posyp solą i pieprzem. Bułki przełóż sałatą, serem, kotletami oraz plasterkami ogórka i pomidora.

Na żywo
Więcej na temat:hamburger | hamburgery

Zobacz również

  • Składniki na 6-8 porcji: 400 g makaronu bucatini lub cienkie rurki, 300 g pomidorków koktajlowych, 2-3 gałązki grubego szczypioru, 8 jajek, 200 ml mleka, 250 g serka ricotta lub trzykrotnie... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.