Reklama
  • Piątek, 27 lutego 2015 (13:05)

    Hot-dogi z sosem chrzanowym

Składniki: 4 bułki do hot dogów, 4 małe białe kiełbasy, 3 duże ogórki kiszone, 4 plasterki żółtego sera. Sos chrzanowy: 4 czubate łyżki śmietany 18 proc., 2 czubate łyżeczki chrzanu, czubata łyżeczka musztardy delikatesowej

1. Białą kiełbasę obsmaż na patelni grillowej, aż się zrumieni. Kiszone ogórki pokrój w cienkie plasterki. Bułki przetnij wzdłuż na pół.

2. Na bułkę połóż plasterek żółtego sera oraz 3-4 plasterki ogórka. Na wierzch połóż usmażoną kiełbasę. Smaż hot dogi na patelni grillowej po 2-3 minuty z każdej strony.

Reklama

3. Wymieszaj składniki sosu chrzanowego, ew. przypraw szczyptą cukru, soli. Sosem polej gorącą kanapkę. Hot dogi smaczne są także z sosem musztardowym.

Kiełbaski oraz przekrojone bułki możesz także zrumienić wcześniej w nagrzanym piekarniku.

Porcje 10

Przygotowanie 25 min

Cena 3,85zł

Kalorie 516 kcal

Bella Relaks
Więcej na temat:HOTBLOK | hot dogi | sos | S.O.S. | Lorie | ceny | sosy | hot dog

Zobacz również

  • 6 dużych pomidorów, 1 mała cebulka, 1 łyżka masła, 1 mała cukinia, 40 dag mieszanego mięsa mielonego, 1 jajko, 20 dag grubo posiekanych orzechów włoskich, 1 łyżka musztardy miodowej, ziołowa... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.