Reklama
  • Czwartek, 25 sierpnia 2016 (11:05)

    Kasza z kurkami

Składniki na 2 porcje: ■ 15 dag kurek ■ 20 dag fasolki ■ 10 dag kaszy ■ 10 dag mascarpone ■ cebula ■ 2 ząbki czosnku ■ sól ■ pieprz ■ masło.

Reklama

Przygotowanie:

➊ Kaszę gryczaną ugotuj według przepisu na opakowaniu.

➋ Pokrojoną fasolkę szparagową zblanszuj.

➌ Na roztopionym maśle zeszklij posiekaną cebulę z czosnkiem.

➍ Dołóż umyte kurki (większe pokrój). Smaż 10 minut, aż grzyby się zarumienią.

➎ Wsyp kaszę i połącz z mascarpone. Poczekaj, aż serek się rozpuści i wymieszaj z fasolką. Na koniec dopraw solą i pieprzem.

➜ Przygotowanie: 50 min ➜ Stopień trudności: średnie ➜ Kalorie: 300

Super TV

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 200 g ryżu średnioziarnistego, 200 g mrożonego groszku, 1 jajko, 150 ml mleka, 100 g sera żółtego, np. gouda, 8 plasterków szynki długodojrzewającej, np. szwarcwaldzkiej, 25... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.