Reklama
  • Czwartek, 25 kwietnia 2013 (11:51)

    Kokardki z szynką

Składniki: brokuł 3 pomidory 2 cebule 25 dag makaronu kokardki 25 dag wędzonej szynki opakowanie fixu do dania carbonara olej

Makaron ugotuj w osolonej wodzie według instrukcji. Osącz na sicie. Brokuł podziel na różyczki, ugotuj. Osącz. Szynkę pokrój w kostkę, cebule posiekaj. Podsmaż na oleju. Pomidory pokrój w kostkę.

Fix rozrób z 3/4 szklanki wody, zagotuj. Dodaj szynkę z cebulą, brokuły i pomidory, przypraw. Połącz z makaronem.

Reklama

Czas przygotowania 30 min. Ilość porcji 4. Cena za porcję 2,50 zł.

Przepis przysłała Izabela Bielecka z Okrzei.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:makaron | przepis | z

Zobacz również

  • Wątróbka  słodko-kwaśna

    Składniki: 70 dag wątróbek drobiowych, 5 dag rodzynek, 2 duże cebule, łyżeczka miodu, łyżka koncentratu pomidorowego, łyżka masła, 4 łyżki oliwy, ok. 200 ml wody, 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.