Reklama
  • Piątek, 11 marca (08:00)

    Kotlety makaronowo -pomidorowe

Składniki na 4 porcje: • 2/3 opakowania spaghetti • cebula • 2 łyżki koncentratu pomidorowego • 10 zielonych oliwek • 4 jajka • pół szklanki płatków owsianych • zioła prowansalskie • sól • pieprz czarny • bułka tarta • olej.

1. Makaron spaghetti ugotuj w osolonym wrzątku z godnie z instrukcją na opakowaniu.

Reklama

2. Cebulę posiekaj razem z oliwkami i podsmaż na rozgrzanym oleju. Po chwili zmniejsz ogień, dodaj koncentrat pomidorowy, wsyp zioła prowansalskie oraz sól i pieprz. Całość wymieszaj i odstaw do ostygnięcia.

3. Chłodną masę wymieszaj z pokrojonym drobno makaronem i trzema surowymi jajkami. Uformuj kotlety, obtocz je w roztrzepanym ostatnim jajku i bułce tartej. Usmaż na rozgrzanym oleju.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 1/3 op. makaronu łazanki, 50 dag kapusty kiszonej, 40 dag filetów z dorsza, 20 dag suszonych grzybów, cebula, duża marchewka, 2 ząbki czosnku, po 2 liście laurowe i ziarna ziela... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.