Reklama
  • Czwartek, 13 sierpnia 2015 (13:00)

    Kurki z boczkiem i pieczarkami

●400 g kurek ●300 g pieczarek ●300 g wędzonego boczku ●cebula ●sól, pieprz ●natka pietruszki ●olej.

1 Grzyby oczyść, kurki umyj, pieczarki pokrój na połówki. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju, przesmaż na nim posiekaną cebulę. Następnie dodaj pokrojony boczek, obsmaż, dodaj grzyby i smaż dalej razem, aż się lekko zezłocą. Dopraw.

Reklama

Do gotowego dania dodaj pokrojoną natkę. Podaj ze świeżym pieczywem lub kaszą, np. gryczaną.

Świat kobiety
Więcej na temat:kurki | grzyby | kurek | pieczarki | boczek | grzyb | natka pietruszki

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 700 g mięsa wołowego, 1 cebula, 3 marchewki, 150 g pieczarek, 2 gałązki szczypioru, 2 listki laurowe, po kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu, 400 ml bulionu... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.