Reklama
  • Czwartek, 22 września 2016 (13:07)

    Kuskus z warzywami

Składniki na 4 porcje: 2 szklanki kaszy kuskus • 2 buraki • 2 łyżki oleju • 40 dag groszku • 10 dag parmezanu • 3 łyżki masła • 3 nitki szafranu • szczypta kurkumy • sól pieprz.

1 Buraki umyj, skrop olejem, wstaw na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Ostudzone obierz ze skórki, pokrój w drobną kostkę. Groszek ugotuj w solonej wodzie do miękkości.

2 Zagotuj wodę, odlej 2,5 szklanki, posól, wymieszaj, zalej nią kaszę. Dodaj szafran i kurkumę, przemieszaj, przykryj, odstaw na 5 minut. Na patelni rozgrzej masło, wsyp gotową kaszę, groszek, buraki i starty parmezan.

Reklama

Całość przypraw solą i pieprzem. Stale mieszając smaż przez 5 minut.

CZAS: około 30 minut

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 200 g ryżu średnioziarnistego, 200 g mrożonego groszku, 1 jajko, 150 ml mleka, 100 g sera żółtego, np. gouda, 8 plasterków szynki długodojrzewającej, np. szwarcwaldzkiej, 25... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.