Reklama
  • Środa, 3 kwietnia 2013 (10:35)

    Mielone z ryżem pod boczkiem

Przygotowuje się je z "resztek": ugotowanego poprzednio ryżu i ziemniaków.

Przepis przysłała Monika Gorowa ze Świebodzina

Reklama

Przygotowanie: Mieloną łopatkę wyrób z ryżem, bułką tartą, ziemniakami, kukurydzą i jajkiem. Przypraw do smaku. Z masy uformuj płaskie kotlety. Usmaż na oleju, osącz.

Boczek pokrój na kawałki, podsmaż na patelni. Gorący ułóż na kotletach, przykryj plasterkami sera (ser sam się lekko stopi). Udekoruj np. krążkami pora.

Czas przygotowania: 35 min; ilość porcji: 4; cena za porcję: 2,60 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:boczek | z | przepis | P.O.D.

Zobacz również

  • Składniki na 4-6 porcji: 1 kg młodych małych ziemniaków, 1 pęczek natki pietruszki, 10 dag tartego parmezanu, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oleju, sól morska, pieprz świeżo mielony, przyprawa do... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.