-
Środa, 3 kwietnia 2013 (10:35)
Mielone z ryżem pod boczkiem
Przygotowuje się je z "resztek": ugotowanego poprzednio ryżu i ziemniaków.
Przepis przysłała Monika Gorowa ze Świebodzina
Przygotowanie: Mieloną łopatkę wyrób z ryżem, bułką tartą, ziemniakami, kukurydzą i jajkiem. Przypraw do smaku. Z masy uformuj płaskie kotlety. Usmaż na oleju, osącz.
Boczek pokrój na kawałki, podsmaż na patelni. Gorący ułóż na kotletach, przykryj plasterkami sera (ser sam się lekko stopi). Udekoruj np. krążkami pora.
Czas przygotowania: 35 min; ilość porcji: 4; cena za porcję: 2,60 zł
Czytaj również
Zobacz również
-
Składniki: 1 op. mrożonych frytek, 4 sznycle cielęce, 3 łyżki mąki, szczypiorek, 1 duże jajko, pół szklanki bułki tartej, 3 łyżki oleju, 6 łyżek masła, 1 cytryna, sól, pieprz, kilka listków... więcej
Twój komentarz może być pierwszy