Reklama
  • Piątek, 12 sierpnia 2016 (13:00)

    Młode ziemniaki ze szparagami i szynką

Składniki dla 4 osób: 60 dag ziemniaków • pęczek białych szparagów • 15 dag szynki • 2 łyżki masła • 1 łyżka bułki tartej • olej • zielony pieprz lub pistacje • natka • sól.

Reklama

1 Ziemniaki obierz, ugotuj. Szparagi umyj, obierz, odkrój końcówki, gotuj 15 minut. Plastry szynki podsmaż na rozgrzanym oleju.

2 Masło rozgrzej w rondelku. Dodaj bułkę tartą i posiekany zielony pieprz lub pistacje. Smaż chwilę, uważając, by się nie przypaliło.

3 Danie rozłóż na talerze, ziemniaki posyp pokrojoną natką pietruszki.

CZAS: około 30 minut

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 6-8 porcji: 400 g makaronu bucatini lub cienkie rurki, 300 g pomidorków koktajlowych, 2-3 gałązki grubego szczypioru, 8 jajek, 200 ml mleka, 250 g serka ricotta lub trzykrotnie... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.