-
Piątek, 12 sierpnia 2016 (13:00)
Młode ziemniaki ze szparagami i szynką
Składniki dla 4 osób: 60 dag ziemniaków • pęczek białych szparagów • 15 dag szynki • 2 łyżki masła • 1 łyżka bułki tartej • olej • zielony pieprz lub pistacje • natka • sól.
1 Ziemniaki obierz, ugotuj. Szparagi umyj, obierz, odkrój końcówki, gotuj 15 minut. Plastry szynki podsmaż na rozgrzanym oleju.
2 Masło rozgrzej w rondelku. Dodaj bułkę tartą i posiekany zielony pieprz lub pistacje. Smaż chwilę, uważając, by się nie przypaliło.
3 Danie rozłóż na talerze, ziemniaki posyp pokrojoną natką pietruszki.
CZAS: około 30 minut

Czytaj również
Zobacz również
-
Składniki na 6 porcji: 700 g mięsa wołowego, 1 cebula, 3 marchewki, 150 g pieczarek, 2 gałązki szczypioru, 2 listki laurowe, po kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu, 400 ml bulionu... więcej
Twój komentarz może być pierwszy