Reklama
  • Środa, 6 kwietnia 2016 (08:00)

    Omlet bolognese

Składniki na 4 porcje: 10 dag mielonej wieprzowiny, 1 cebula, 1 czerwona papryka, 1 średnia cukinia, 1 mała marchew, 1 puszka krojonych pomidorów, 2 łyżki pomidorowego, koncentratu, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, włoskie zioła, po 1/2 szklanki mleka i mąki, 4 jajka, oliwa.

1. Mleko, mąkę, jajka zmiksować ze 100 ml wody i szczyptą soli, usmażyć omlety.

2. Warzywa umyć. Marchew, cebulę i czosnek obrać. Cebulę i czosnek drobno posiekać, podsmażyć na 1 łyżce oliwy, dodać pokrojone w kostkę cukinię i paprykę oraz startą marchew. Podsmażyć, dodać pomidory z zalewą, koncentrat, przyprawy i zioła, poddusić.

Reklama

3. Omlety przekładać sosem mięsno-warzywno-pomidorowym.

Twoje Imperium
Więcej na temat:omlet | Bolognese | 1 procent

Zobacz również

  • Składniki na 6-8 porcji: 400 g makaronu bucatini lub cienkie rurki, 300 g pomidorków koktajlowych, 2-3 gałązki grubego szczypioru, 8 jajek, 200 ml mleka, 250 g serka ricotta lub trzykrotnie... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.