Reklama
  • Środa, 23 grudnia 2015 (15:05)

    Pikantne placki ziemniaczane z gulaszem

Składniki: 2 cebule, 1 kg ziemniaków, 2 jajka, czerwona i zielona papryka, 2,5 łyżki mąki, pieprz, sól, 60 dag wieprzowiny, 30 dag boczku, kostka rosołowa, szklanka śmietany, 2 łyżki pasty paprykowej, po łyżeczce papryki słodkiej i ostrej, listek laurowy, kilka ziarenek pieprzu, olej. Przygotowanie:

Podsmaż pokrojone mięso i boczek. Dodaj paprykę, listek laurowy, ziarenka pieprzu, paprykę słodką i ostrą oraz bulion. Całość duś przez 30 minut. Na koniec dodaj śmietanę wymieszaną z łyżką mąki i pastą paprykową.

Ziemniaki i cebule obierz, następnie zetrzyj na tarce. Odstaw na 5 minut. Odlej część wody, dodaj jajka, resztę mąki, sól, pieprz i wszystko dokładnie wymieszaj. Na usmażone placki kładź porcje gulaszu. Podawaj złożone na pół.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:pikantne | ziemniaki | placki ziemniaczane | placki | z

Zobacz również

  • Wątróbka  słodko-kwaśna

    Składniki: 70 dag wątróbek drobiowych, 5 dag rodzynek, 2 duże cebule, łyżeczka miodu, łyżka koncentratu pomidorowego, łyżka masła, 4 łyżki oliwy, ok. 200 ml wody, 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.