Reklama
  • Piątek, 23 stycznia 2015 (12:00)

    Placki drobiowo-pieczarkowe

Składniki: 3 filety z kurczaka, 3 jajka, 1 ząbek czosnku, 6 łyżeczek mąki ziemniaczanej, 2 duże pieczarki, 1 słoik majonezu (280 ml), 1 mała cebula, sól, olej do smażenia, pieprz.

CZAS PRZYGOTOWANIA: około 30 minut

Reklama

1. Filety z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem posiekać na małe kawałeczki. Jajka roztrzepać widelcem. Ząbek czosnku obrać, rozetrzeć ze szczyptą soli. Cebulę obrać, bardzo drobno posiekać. Pieczarki oczyścić ręcznikiem papierowym i drobno posiekać.

2. Pokrojone mięso, cebulę, czosnek, pieczarki i roztrzepane jaja połączyć z majonezem. Dodać mąkę ziemniaczaną, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać dokładnie na jednolitą masę. Partiami kłaść na rozgrzany olej, formując placuszki. Smażyć z obu stron na rumiano. Podawać z sosem na bazie majonezu.

Życie na gorąco

Zobacz również

  • Wątróbka  słodko-kwaśna

    Składniki: 70 dag wątróbek drobiowych, 5 dag rodzynek, 2 duże cebule, łyżeczka miodu, łyżka koncentratu pomidorowego, łyżka masła, 4 łyżki oliwy, ok. 200 ml wody, 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.