Reklama
  • Wtorek, 10 stycznia (11:05)

    Placki z czerwoną fasolą

Składniki dla 4 osób: Puszka czerwonej fasoli • cukinia • 2 cebule • 1/3 pęczka natki pietruszki • 3-4 łyżki mąki • jajko • czosnek granulowany • cząber • ostra papryka w proszku • olej • sól • pieprz.

Reklama

1 Cebule posiekaj i podsmaż na rumiano. Cukinię zetrzyj na tarce, posól i po chwili dokładnie odciśnij z soku. Fasolę odcedź, przełóż do miski, rozgnieć widelcem, dodaj startą na tarce cukinię oraz cebulę.

2 Natkę pietruszki posiekaj lub zmiksuj w blenderze i wymieszaj z całością. Dodaj jajko, mąkę, sól, pieprz, czosnek granulowany, cząber, ostrą paprykę w proszku. Dokładnie wymieszaj.

Jeśli chcesz uzyskać gładkie placki, zmiksuj całość w blenderze. Smaż na rozgrzanym oleju. Podawaj z jogurtem

CZAS: około 40 minut

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 700 g mięsa wołowego, 1 cebula, 3 marchewki, 150 g pieczarek, 2 gałązki szczypioru, 2 listki laurowe, po kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu, 400 ml bulionu... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.