Reklama
  • Poniedziałek, 2 listopada 2015 (13:06)

    Placki ziemniaczane z kurkami

Składniki na 4 porcje: 4 duże ziemniaki, 20 dag kurek, 2 cebule, 3 łyżki masła, 1/2 szklanki mąki, 1 jajko, 1/2 szklanki śmietany 30 proc., sól, pieprz, olej do smażenia, natka pietruszki.

1 Ziemniaki obrać, umyć i razem z 1 cebulą zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odcisnąć nadmiar płynu. Dodać mąkę, jajko, sól, pieprz. Na patelni rozgrzać olej. wylewać po chochli ciasta i smażyć placki z obu stron na złoto. Zdjąć, osączyć z tłuszczu. 2 Grzyby oczyścić. Cebulę obrać, posiekać w piórka. Udusić razem na maśle do miękkości, zaciągnąć śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Sos podawać z plackami i natką.

Reklama

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag mięsa, 10 dag boczku, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 papryki, przecier pomidorowy , łyżka ostrego keczupu, pół szklanki pikantnego soku pomidorowego, szklanka bulionu, olej, pół... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.