Reklama
  • Środa, 3 kwietnia 2013 (10:35)

    Placuszki drobiowe pod ryżem i brokułami

Świetnie smakują polane sosem czosnkowym na bazie majonezu.

Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa

Reklama

Składniki: pół kg filetów z piersi kurczaka, pęczek brokułów, olej , 2 opakowania sera mozzarella, woreczek ryżu, sól, pieprz

Przygotowanie: Filety z piersi kurczaka zmiel. Przypraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj.

Brokuł podziel na różyczki, ugotuj w lekko osolonej wodzie. Osącz. Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.

Z mielonego mięsa uformuj placuszki, usmaż w dużej ilości oleju z obydwu stron. Osącz, ułóż na blasze. Na każdym placku ułóż porcję ryżu, różyczki brokułowe i przykryj pokrojoną na plasterki mozzarellą. Zapiekaj ok. 20 minut w temp. 160°C.

Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,80 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:przepis | P.O.D.

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 10 dag mielonej wieprzowiny, 1 cebula, 1 czerwona papryka, 1 średnia cukinia, 1 mała marchew, 1 puszka krojonych pomidorów, 2 łyżki pomidorowego, koncentratu, 2 ząbki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.