Reklama
  • Środa, 3 kwietnia 2013 (10:35)

    Placuszki drobiowe pod ryżem i brokułami

Świetnie smakują polane sosem czosnkowym na bazie majonezu.

Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa

Reklama

Składniki: pół kg filetów z piersi kurczaka, pęczek brokułów, olej , 2 opakowania sera mozzarella, woreczek ryżu, sól, pieprz

Przygotowanie: Filety z piersi kurczaka zmiel. Przypraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj.

Brokuł podziel na różyczki, ugotuj w lekko osolonej wodzie. Osącz. Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.

Z mielonego mięsa uformuj placuszki, usmaż w dużej ilości oleju z obydwu stron. Osącz, ułóż na blasze. Na każdym placku ułóż porcję ryżu, różyczki brokułowe i przykryj pokrojoną na plasterki mozzarellą. Zapiekaj ok. 20 minut w temp. 160°C.

Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,80 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:przepis | P.O.D.

Zobacz również

  • Składniki: brokuł średniej wielkości , 20 dag mąki, 2 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia, pół szklanki mleka, 10 dag sera żółtego, świeżo zmielony pieprz, sól, olej do smażenia, natka pietruszki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.