Reklama
  • Piątek, 27 lutego 2015 (13:05)

    Przepis na szybkie hot-dogi

Składniki: 2 bułki do hot dogów, 2 parówki, masło, ogórek kiszony lub 2 korniszony, keczup, prażona cebulka, pół puszki kukurydzy, sałata, pomidor, trochę szczypiorku , 2-3 jajka na twardo, 2 łyżki majonezu, pieprz, sól

1. Przygotuj sałatkę: jajka obierz, drobniutko pokrój. Kukurydzę odsącz, szczypiorek posiekaj. Wymieszaj przygotowane składniki. Dodaj obrany, pokrojony pomidor. Sałatkę przypraw majonezem, solą, pieprzem.

2. Bułki przekrój na pół, posmaruj masłem, podgrzej w piekarniku. Obierz parówki z osłonek i także podgrzej w piekarniku.

Reklama

3. Na środek bułki połóż plastry ogórka, parówkę. Polej majonezem i keczupem. Posyp prażoną cebulką. Drugą bułkę wyłóż listkami sałaty, połóż parówkę, a na wierzch sałatkę z jajek i kukurydzy.

4. Bułki, przed podgrzaniem, możesz natrzeć czosnkiem i posypać ziołami. Będą pięknie pachniały.

Bella Relaks
Więcej na temat:przepis | hot dogi | na | HOTBLOK | przepisy

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 200 g ryżu średnioziarnistego, 200 g mrożonego groszku, 1 jajko, 150 ml mleka, 100 g sera żółtego, np. gouda, 8 plasterków szynki długodojrzewającej, np. szwarcwaldzkiej, 25... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.