Reklama
  • Piątek, 4 marca 2016 (15:01)

    Puszysty omlet z pieczarkami

Składniki: 6 jajek, olej , 2 łyżki mąki pszennej, 50-60 dag pieczarek, kilka gałązek świeżej natki, 1 ogórek, 1-2 pomidory, po kilka łyżek majonezu i keczupu, sól, pieprz.

1. W dwóch miseczkach rozkłóć osobno po 3 jajka. Do każdej porcji dodaj po łyżce mąki pszennej oraz wody (ewentualnie mleka). Ubij na puszystą masę.

Reklama

2. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki, drobno poszatkuj. Wsyp do miseczek z masą na omlet. Masę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Pieczarki oczyść, opłucz i osusz. Pokrój je na małe kawałki.

Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć pieczarki, smaż ok. 10 min. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

3. Na osobnej patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wlej masę jajeczną, usmaż rumiany omlet. W ten sam sposób przygotuj drugi placek. Ogórek i pomidor umyj, pokrój w plasterki. Połącz keczup z majonezem, dopraw. Omlety napełnij pieczarkami. Podawaj z warzywami i sosem.

Monika Janosz, Międzybrodzie Bialskie, nauczycielka

Świat kobiety
Więcej na temat:Puszysty omlet | mi | z | omlet | pieczarki | puszyste | puszystych

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób: Puszka czerwonej fasoli • cukinia • 2 cebule • 1/3 pęczka natki pietruszki • 3-4 łyżki mąki • jajko • czosnek granulowany • cząber • ostra papryka w proszku • olej • sól •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.