Reklama
  • Środa, 7 października 2015 (11:05)

    Pyzy z kapustą według siostry Anastazji

Składniki dla 4 osób: Ciasto: 50 dag ziemniaków • 20 dag mąki ziemniaczanej • 2 jajka • 2 łyżki oliwy • sól • pieprz. Nadzienie: 50 dag kapusty kiszonej • 2 marchewki • 2 cebule • 3 łyżki tłuszczu • sól • pieprz.

1. Dzień wcześniej obrać ziemniaki, ugotować i zemleć. Do masy dodać jaja, oliwę i mąkę ziemniaczaną. Doprawić do smaku i wyrobić ciasto.

Reklama

2. Kapustę ugotować, odcisnąć, drobno pokroić. Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na tłuszczu i dodać startą na tarce o dużych oczkach marchewkę. Całość jeszcze poddusić około 10 minut. Połączyć z ugotowaną kapustą.

3. Z masy ziemniaczanej formować pyzy, w środek nakładać farsz, zlepić. Gotować 15 minut.

CZAS: około 40 minut

Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „113 dań siostry Anastazji. Potrawy jarskie i ryby”

Dobry Tydzień
Więcej na temat:pyzy | ciasto | WAM | Siostry | Siostry 2015 | Anastazja | Anastazja

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag mięsa, 10 dag boczku, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 papryki, przecier pomidorowy , łyżka ostrego keczupu, pół szklanki pikantnego soku pomidorowego, szklanka bulionu, olej, pół... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.