Reklama
  • Czwartek, 5 czerwca 2014 (08:05)

    Serowe placki z musem jabłkowym i cynamonem

Składniki: pół kg mielonego twarogu, 4 łyżki cukru pudru, duża szczypta prosz ku do pieczenia, pół szklanki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 4 jajka, olej do smażenia. Mus jabłkowy: 3-4 jabłka, szczypta cynamonu, cukier.

Przepis przysłała Alicja Dominik z Bydgoszczy

Reklama

1. Białka ubij na sztywną pianę. Twaróg zmiksuj z żółtkami. Dodaj cukier puder, mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia, połącz. Dodaj ubitą z białek pianę, delikatnie wymieszaj.

2. Usmaż placki na niewielkiej ilości oleju. Osącz z tłuszczu.

3. Mus: jabłka obierz, wytnij gniazda nasienne, pokrój. Włóż do rondla, podlej wodą, dodaj cukier do smaku. Gotuj, aż zaczną się rozpadać. Posyp cynamonem. Podaj z plackami.

Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,50 zł.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:przepis | alicja | z | placki

Zobacz również

  • 6 dużych pomidorów, 1 mała cebulka, 1 łyżka masła, 1 mała cukinia, 40 dag mieszanego mięsa mielonego, 1 jajko, 20 dag grubo posiekanych orzechów włoskich, 1 łyżka musztardy miodowej, ziołowa... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.