Reklama
  • Czwartek, 18 grudnia 2014 (14:05)

    Warzywa z kurczakiem i makaronem

Składniki na 4 porcje: ● 30 dag grubego makaronu chińskiego ● duże udko kurczaka ● cebula ● 2 ząbki czosnku ● pół czerwonej papryki ● garść fasolki chińskiej ● sól ● pieprz ● szczypta trawy cytrynowej ● suszone oregano ● majeranek ● sos sojowy ● tłuszcz do smażenia ● pół kulki mozzarelli ● świeże zioła.

Reklama

❶ Do woka wlej 2 łyżki oleju. Gdy będzie bardzo gorący, wrzuć posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz drobno pokrojoną paprykę i fasolkę. Smaż warzywa kilka minut.

❷ Udko umyj, usuń skórę i kości. Mięso potnij na niewielkie kawałki, po czym dodaj do pozostałych składników.

❸ Dopraw całość odrobiną soli, pieprzem, oregano, majerankiem i dosyp szczyptę trawy cytrynowej.

❹ Kiedy mięso będzie już gotowe, polej mieszankę sosem sojowym.

❺ Makaron zanurz w lekko osolonym wrzątku. Kiedy porządnie spęcznieje, odlej go, a potem dołóż do woka.

❻ Na koniec dorzuć pokrojoną mozzarellę i świeże zioła.

Telemax
Więcej na temat:makaron | na | pra | z | makarony

Zobacz również

  • Wątróbka  słodko-kwaśna

    Składniki: 70 dag wątróbek drobiowych, 5 dag rodzynek, 2 duże cebule, łyżeczka miodu, łyżka koncentratu pomidorowego, łyżka masła, 4 łyżki oliwy, ok. 200 ml wody, 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.