Reklama
  • Środa, 23 marca 2016 (08:05)

    Wątróbka cielęca z winogronami

Składniki na 6 porcji: • pół kg wątróbki cielęcej • 30 dag mieszanych winogron • 3 łyżki prażonych jabłek na szarlotkę • łyżka soku z cytryny • łyżka masła • 2 łyżki mąki • sól • pieprz • olej do smażenia • kilka gałązek ziół.

1. Wątróbkę umyj w zimnej wodzie, osusz i pokrój na niewielkie porcje. Każdy kawałek obtocz w mące pszennej i usmaż na rozgrzanym oleju. Pod koniec dopraw solą i pieprzem.

Reklama

2. Umyte winogrona przekrój na połówki i usuń pestki. Przesmaż owoce na drugiej patelni na roztopionym maśle. Po chwili dodaj prażone jabłka i wlej sok z cytryny. Również dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj.

3. Po chwili duszenia podawaj z wątróbką. Danie udekoruj świeżymi ziołami i podawaj z pieczywem.

Kurier TV

Zobacz również

  • 6 dużych pomidorów, 1 mała cebulka, 1 łyżka masła, 1 mała cukinia, 40 dag mieszanego mięsa mielonego, 1 jajko, 20 dag grubo posiekanych orzechów włoskich, 1 łyżka musztardy miodowej, ziołowa... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.