Reklama
  • Środa, 23 marca 2016 (08:05)

    Wątróbka cielęca z winogronami

Składniki na 6 porcji: • pół kg wątróbki cielęcej • 30 dag mieszanych winogron • 3 łyżki prażonych jabłek na szarlotkę • łyżka soku z cytryny • łyżka masła • 2 łyżki mąki • sól • pieprz • olej do smażenia • kilka gałązek ziół.

1. Wątróbkę umyj w zimnej wodzie, osusz i pokrój na niewielkie porcje. Każdy kawałek obtocz w mące pszennej i usmaż na rozgrzanym oleju. Pod koniec dopraw solą i pieprzem.

Reklama

2. Umyte winogrona przekrój na połówki i usuń pestki. Przesmaż owoce na drugiej patelni na roztopionym maśle. Po chwili dodaj prażone jabłka i wlej sok z cytryny. Również dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj.

3. Po chwili duszenia podawaj z wątróbką. Danie udekoruj świeżymi ziołami i podawaj z pieczywem.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 6-8 porcji: 400 g makaronu bucatini lub cienkie rurki, 300 g pomidorków koktajlowych, 2-3 gałązki grubego szczypioru, 8 jajek, 200 ml mleka, 250 g serka ricotta lub trzykrotnie... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.