Reklama
  • Środa, 23 marca 2016 (08:05)

    Wątróbka smażona z jabłkiem

Składniki na 6 porcji: • pół kg wątróbki wieprzowej • 2 kwaskowe jabłka • paczka frytek • sól • pieprz • szczypta cynamonu • olej • zioła do dekoracji.

1. Wątróbkę opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój na cienkie plastry.

Reklama

2. Na patelni mocno rozgrzej olej, zmniejsz płomień i wrzuć podroby. Smaż z obu stron na złoty kolor. Gotowe dopraw solą, pieprzem i cynamonem. Zdejmij z patelni.

3. Z umytych jabłek oderwij ogonki i wydrąż gniazda nasienne. Potnij je w plastry, po czym podsmaż na tłuszczu po wątróbce. Gdy owoce lekko zmiękną, ponownie dodaj podroby i chwilę razem podgrzewaj.

4. We frytownicy lub na głębokiej patelni, w dużej ilości oleju usmaż frytki. Podawaj z wątróbką i jabłkiem.

Kurier TV
Więcej na temat:z | wątróbka | smażona | jabłka

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 2 duże cebule, 1 duża cukinia, 3 czerwone papryki, 1 słoik ciecierzycy w zalewie, 1 papryczka chili, 2 puszki krojonych pomidorów, 2 ząbki czosnku, po 2 łyżki koncentratu... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.