Reklama
  • Wtorek, 31 maja 2016 (08:05)

    Wątróbka z jabłkiem i rabarbarem

Składniki na 4 porcje: ● pół kg wątróbki cielęcej lub wieprzowej ● 20 dag rabarbaru ● 10 dag kwaśnych jabłek ● 2 cebule ● 2 łyżki octu winnego ● 100 ml bulionu mięsnego ● łyżeczka sosu pieczeniowego ● sól ● pieprz ● 3 łyżeczki cukru ● masło ● olej.

❶ Jabłka obierz i pokrój w kostkę razem z cebulą. Rabarbar potnij na drobne kawałki.

❷ Podsmaż składniki na rozgrzanym maśle, zaczynając od cebulki, a kończąc na jabłkach.

Reklama

❸ Dolej bulion, chwilę podgotuj, poczekaj, aż lekko odparuje, po czym dodaj ocet winny.

❹ Zagęść składniki sosem pieczeniowym i wsyp przyprawy.

❺ Umytą i pokrojoną wątróbkę posyp solą i obtocz w mące. Usmaż na mocno rozgrzanym oleju i podawaj z sosem rabarbarowym.

Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 260. Stopień trudności: łatwe.

Telemax

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 2 duże cebule, 1 duża cukinia, 3 czerwone papryki, 1 słoik ciecierzycy w zalewie, 1 papryczka chili, 2 puszki krojonych pomidorów, 2 ząbki czosnku, po 2 łyżki koncentratu... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.