Reklama
  • Wtorek, 10 czerwca 2008 (17:15)

    Wołowe roladki z rukolą

Pyszne roladki z dodatkiem rukoli.

Zdjęcie

Wołowe roladki /Smacznego
Wołowe roladki
/Smacznego

Składniki:

- 10 cienkich plasterków pastrami,
- 10 dag rukoli,
- słoiczek pomidorów w oliwie,
- 2 ząbki czosnku,
- 5 dag parmezanu,
- 5 dag orzeszków piniowych,
- łyżka ziarenek kolendry,
- 2 łyżki oliwy

Reklama

Przygotowanie:

Pomidory zmiksuj w zalewie z dodatkiem rozgniecionego czosnku. Do gładkiej masy dodaj starty parmezan i uprażone orzeszki piniowe oraz utłuczoną kolendrę. Ponownie zmiksuj na dosyć płynną masę. Masę smaruj każdy plaster mięsa. Na nim układaj po 3-4 listki rukoli (powinny wystawiać po obu końcach mięsa), zwiń roladki. Ochłodź.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Lubisz wołowinę? Wypróbuj:

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób: 20 dag makaronu nitki • 2 jajka • 2 łyżki mąki • słodka papryka zielona i czerwona • 1/2 papryczki chilli • 15 dag sera żółtego • pomidor • cebula • 2 ząbki czosnku • olej... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.