Reklama
  • Wtorek, 15 kwietnia 2014 (15:00)

    Ziemniaczane kluseczki w dwóch smakach

Zdjęcie

/Arch./Fotolia
/Arch./Fotolia

Kopytka czy kluski śląskie nie zawsze muszą smakować tak samo. Wystarczą niewyszukane produkty i trochę dobrze dobranych przypraw, by zyskały ciekawą smakową nutkę.

Serowo-czosnkowe: do masy ziemniaczanej dodaj posiekane 2 ząbki czosnku i 1/2 szkl. drobno startego żółtego sera. Uformuj kluseczki i ugotuj we wrzątku.

Reklama

W kolorach tęczy: różowe kluseczki otrzymasz, gdy 1/5 masy ziemniaczanej zastąpisz zmiksowanymi pieczonymi burakami, pomarańczową barwę nada im mus z marchewki, a zieloną – mus z groszku. Jeśli chcesz mieć żółte kluseczki, do przetartych ziemniaków dodaj kurkumę (wcześniej rozpuść ją w odrobinie wrzątku).

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Więcej na temat:kopytka

Zobacz również

  • Składniki na 6-8 porcji: 400 g makaronu bucatini lub cienkie rurki, 300 g pomidorków koktajlowych, 2-3 gałązki grubego szczypioru, 8 jajek, 200 ml mleka, 250 g serka ricotta lub trzykrotnie... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.